Vuosikertomus

Vuosikertomus v. 2020

Yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut Kaarina Lahti, varapuheenjohtajana ja jäsenrekisterin ylläpitäjänä Mikko Rajaniemi, sihteeri, matkavastaava ja kotisivujen ylläpito Arto Syrjälä.

Muut hallituksen jäsenet: Hille Räsänen, Matti Lammi, Erkki Mantere, Heikki Salonperä, Kalevi Yli-Pelkonen, Esa Rämäkkö ja Raimo Rintala. Yhteensä puheenjohtaja ja 9 varsinaista jäsentä.

Hallituksen ulkopuolelta:
Rahastonhoitaja Seppo Ylilammi

Sääntömääräiset kokoukset
Kevätkokoukseen to 12.3. Kauhavalla Helmirannassa osallistujia nimilistan mukaan 10 Syyskokouksessa Helmirannassa 12.11. osanottajia oli 13.

Hallitus on kokoontunut yhteensä 6 kertaa.

Jäsenmäärä 31.12. 2020. Aktiivisia jäseniä 276. Muutos vuoden aikana: uusia 5. Eronneet 7, jäsenmaksu maksamatta 22, kuollut 4, eronneet yhteensä 33.

Kilta-rekisteri. Reumaliiton uusi jäsenrekisteripalvelu otettu käyttöön kesän aikana. Mikko Rajaniemi ja Arto Syrjälä osallistuneet rekisterin käyttökoulutukseen 15.2.
Jatkossa jäsenlaskut postitetaan Kilta-rekisteristä suoraan jäsenille.

Virkistystoiminta.

Korona hyökkäsi myös Suomeen, kevätkokous ehdittiin pitää ennen rajoituksien alkua. Niinpä kaikki kokoontumiset yksi kerrallaan on jouduttu perumaan.

Edustukset.
Reumaliiton, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan aluekokous oli Seinäjoella 21.11.2020. Etäyhteydellä kokoukseen osallistuivat Pj. Kaarina Lahti ja siht. Arto Syrjälä.

Reumaliiton valtuuston varsinaisena jäsenenä Etelä-Pohjanmaan alueen edustajana toiminut Jorma Risikko kaudella 2017–2020.

Syyskokous 12.11. 2020

Yhdistyksen puheenjohtajaksi kaudelle 2021–2022. valittiin Kaarina Lahti. Sääntöjen mukaan pj. valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Hallitukseen ei valittu uusia jäseniä, hallituksessa jatkavat: Hille Räsänen, Matti Lammi, Mikko Rajaniemi, Erkki Mantere, Kalevi Yli-Pelkonen Heikki Salonperä, Raimo Rintala ja Arto Syrjälä. Hallituksen vahvuus puheenjohtaja ja kahdeksan (8) varsinaista jäsentä

Vuoden 2021 jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 15 € / hlö.

Arto Syrjälä
Sihteeri

– – – – – – –

 Vuosikertomus v. 2019

Yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut Kaarina Lahti, varapuheenjohtajana ja jäsenrekisterin ylläpitäjänä Mikko Rajaniemi, sihteeri, matkavastaava ja kotisivujen ylläpito Arto Syrjälä.

Muut hallituksen jäsenet: Anneli Lahti, Hille Räsänen, Matti Lammi, Erkki Mantere, Heikki Salonperä, Kalevi Yli-Pelkonen ja Esa Rämäkkö varajäsenet Mikko Rajaniemi ja Raimo Rintala.

Hallituksen ulkopuolelta:
Rahastonhoitaja Seppo Ylilammi

Sääntömääräiset kokoukset
Kevätkokoukseen to 14.3. Kauhavalla Helmirannassa osallistujia nimilistan mukaan 12. Syyskokouksessa Helmirannassa 14.11. osanottajia oli 18.

Hallitus on kokoontunut yhteensä 6 kertaa.

Jäsenmäärä 31.12. 2019. Aktiivisia jäseniä 306,

Virkistystoiminta.

Jäsenilta 25.4. Helmirannassa osallistujia noin 17. Reuma-asioista kertoivat sairaanhoitaja Suvi Aromäki ja kuntohoitaja Tarja Roos.

Virkistysilta Ojutjärven leirikeskuksessa 16.5. ohjelmassa hartaushetki, ym. ohjelmaa, mm. Kauhavan Veteraanikuoro, lopuksi arpajaiset ja makkaratarjoilu. Nimilistan mukaan osallistujia 102.

Kesäkuussa Erkki Mantere ohjasi yhteistä, kaikille avointa puistojumppaa yht. 4 kertaa Alahärmän Onnelassa, osallistujia oli yhteensä 41.

Päiväretki 25.6. maaseutuhotelli Hirvikoskelle, Käytiin myös ”pipotehtaalla” Ullavalla, osallistujia oli lähes 50

Kesäteatteri matka Kauhajoelle peruuntui osanottajapulan vuoksi.

Syysloma Kuopion Rauhalahti-kylpylään yhdessä Sydänyhdistyksen kanssa syyskuussa.

Kirkkopyhä oli Alahärmän kirkossa 6.10. kahvitus seurakuntatalolla, sihteeri luki päivän tekstit ja osallistuttiin myös kolehdin keräämiseen.

Kansalaisopiston järjestämään allasjumppaan osallistuminen on ollut mahdollista Kauhavalla Helmirannassa opiston lukukaudella kevään ja syksyn aikana.

Pikkujoulua vietettiin Mäenpään kylätalolla la 30.11. Laulettiin tuttuja joululauluja Asko Aution säestyksellä, arpajaiset ja muutakin ohjelmaa, osallistujia 43.

Edustukset.
Reumaliiton Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan aluetoimikunnassa on varsinaisena jäsenenä toiminut Tapio Ketola ja varajäsenenä Arto Syrjälä.

Reumaliiton valtuuston varsinaisena jäsenenä Etelä-Pohjanmaan alueen edustajana Jorma Risikko kaudella 2017 – 2020.

Syyskokous 14.11. 2019

Yhdistyksen puheenjohtajan valinta seuraavassa syyskokouksessa kaudelle 2021 – 2022. Sääntöjen mukaan pj. valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Uusia hallituksen jäseniä ei valittu, ehdokkaitakaan ei ollut, päätöksen mukaan varajäseniä ei valita jatkossa ja nykyiset varajäsenet Mikko Rajaniemi ja Raimo Rintala jatkavat hallituksen varsinaisina jäseninä.
Anneli Lahti ei jatka hallituksessa, muut erovuorossa olevat jatkavat seuraavat kaksi vuotta. Hallituksen vahvuus vuonna 2020 on puheenjohtaja ja 9 varsinaista jäsentä.

Reumaliiton esittämät uudet mallisäännöt on otettu käyttöön vuoden 2019 alusta.

Vuoden 2020 jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 15 € / hlö.

Arto Syrjälä
Sihteeri

– – – – –
Vuosikertomus v. 2018

Yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut Tapio Ketola, varapuheenjohtajana Hille Räsänen, Arto Syrjälä on toiminut sihteerinä ja matkavastaavana, sekä ylläpitänyt yhdistyksen kotisivuja, jäsenrekisteriä on hoitanut Mikko Rajaniemi.

Muut hallituksen jäsenet: Anneli Lahti, Taimi Karjanlahti, Matti Lammi, Erkki Mantere, Heikki salonperä ja Kalevi Yli-Pelkonen, varajäsenet Mikko Rajaniemi ja Raimo Rintala.

Hallituksen ulkopuolelta:
Rahastonhoitaja Seppo Ylilammi ja liikuntavastaava Tarja Fagerholm.

Sääntömääräiset kokoukset
Kevätkokoukseen to 8.3. Kauhavalla Helmirannassa osallistujia nimilistan mukaan oli 17. Syyskokouksessa Helmirannassa 15.11. osanottajia oli 22.

Hallitus on kokoontunut yhteensä 6 kertaa.

Jäsenmäärä  31.12. 2018.
Aktiivisia jäseniä 336, uusia jäseniä vuoden aikana liittynyt 9 ja eronnut 34 jäsentä.

Virkistystoiminta. Teatteria ja Liikuntaa
Teatterimatka Seinäjoelle 22.3. Musikaaliin ”Villi 50-luku” osallistujia 50, yhdistys maksoi osan kuljetuksesta.

Jäsenilta 12.4. Helmirannassa osallistujia noin 20.

Virkistysilta Palojärven leirikeskuksessa 24.5. ohjelmassa hartaushetki, ym. ohjelmaa, lopuksi arpajaiset ja makkaratarjoilu.

Kesäkuussa Erkki Mantere ohjasi yhteistä puistojumppaa yht. 5 kertaa Alahärmän Onnelassa, osallistujia oli yhteensä 58.

Päiväretki 12.6. Sokkomatkana Pietarsaaren seudulle mm. Tonttulaan, Härmän Liikenteen autolla osallistujia oli 54.

Kesäteatteri 10.7. Kyyjärvellä. ”Viidenkympin villitystä” katsomassa oli 47, mukana 9 Lapuan yhdistyksestä. Härmän Liikenteen kyytikustannus jaettu yhdistysten kesken

Kesäretki Luosto – Rovaniemi ei toteutunut. Eikä syyslomalle Keurusselälle lähteviäkään  ollut tarpeeksi.

Liikuntapäivä Mäenpään Hiihtomajalla 22.9. tuulisessa säässä. Tarja Fagerholm ohjasi jumppatuokion ja tietovisan, muuta kisailua oli, tikanheitto, ketjunheitto ja saappaanheitto, osanottajia järjestäjät mukaan lukien oli vain 9, tarjolla kahvia ja makkaraa.

Kirkkopyhä oli Kortesjärvellä 7.10. kahvitus seurakuntatalolla, pj. luki päivän tekstit

Kansalaisopiston järjestämään allasjumppaan osallistuminen on ollut mahdollista Ylihärmässä ja Kauhavalla opiston lukukaudella kevään ja syksyn aikana.

Pikkujoulua vietettiin Mäenpään kylätalolla la 8.12. Laulettiin tuttuja joululauluja Asko Aution säestyksellä. ”Impi” ja ”Auvo” vierailivat, Pukkikin, arpajaiset ja muutakin ohjelmaa.

Edustukset.
Reumaliiton Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan aluetoimikunnassa on varsinaisena jäsenenä toiminut Tapio Ketola ja varajäsenenä Arto Syrjälä.

Jorma Risikko on valittu Reumaliiton valtuuston jäseneksi.

Syyskokous 15.11. 2018

Yhdistyksen puheenjohtajaksi kaudelle 2019 – 2020 valittiin Kaarina Lahti. Sääntöjen mukaan sama henkilö voi toimia pj.na. enintään kolme kaksivuotiskautta peräkkäin, nyt Tapio Ketolalla tämä määrä täyttyi.

Kokous päätti ottaa Reumaliiton esittämät uudet mallisäännöt käyttöön vuoden 2019 alusta.

Yhdistyksen kolmelle jäsenelle luovutettiin Reumaliiton myöntämä Hopeinen ansiomerkki Hille Räsänen, pitkäaikainen hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja
Tapio Ketola, toiminut hallituksen puheenjohtajana yhteensä 9 vuotta
Jorma Risikko, puheenjohtaja 6 vuotta, kuulunut aluetoimikuntaan, liittovaltuuston vara- ja varsinainen jäsen yht. 7 vuotta.

Vuoden 2019 jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 15 €/hlö.

Hallitukseen uutena jäsenenä valittiin Esa Rämäkkö eroavan Taimi Karjanlahden tilalle. Muut erovuorossa olevat jatkavat seuraavat kaksi vuotta.

Arto Syrjälä

– – – – –